Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten

Migraine

Een neurovasculaire aandoening waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft. Dat gaat vaak gepaard met een kloppende hoofdpijn.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen migraine zonder aura (komt voor bij twee derde van de patiënten) en migraine met aura, ook wel oftalmische of oogmigraine genoemd (1/3 van de gevallen). Een migrainepatiënt kan in de loop van zijn leven verschillende types hebben.


Wat biedt Malvatherapie?

Mensen die migraine aanvallen hebben, hebben over het algeheel (uitzonderingen daar gelaten) een verkeerde voedingsgewoonte. Migriane-aanvallen, hoofdpijnen komt bij normale leefwijze voort uit te veel suikers in voedingsstoffen, te veel vetten die niet afgebroken kunnen worden. Zo ontstaat een vuile darm. En ook een tekort achter elkaar maaltijden (kleine of grote) gebruiken.
Verder wordt migraine voor 90% veroorzaakt door een slechte nierwerking. Malvatherapeuten zullen dan ook energetisch werken op uw nieren en daar waar ook spanning zich bevindt in nek- en schouderspieren, deze wegnemen.