Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten

Behandeling

Wat mag u verwachten van een behandeling?

Tijdens het intakegesprek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. Daarbij wordt gekeken naar uw huidige klacht, uw zorgvraag, en naar klachten die u in het verleden ondervonden heeft. Soms zitten daar verbanden in. De mogelijke psychosociale- en energetische oorzaken worden onderzocht en besproken. Daarna bepaalt u samen met de therapeut het behandeldoel. De therapeut stelt daarop een behandelplan samen voor de eerstkomende sessies. Na deze sessies vindt er een evaluatie plaats van de resultaten die bereikt zijn. 

Wat mag u verwachten van een Malvatherapeut?

  • Gedegen kennis
  • Empatisch vermogen
  • Cliëntgericht zijn
  • Resultaatgerichtheid


Lichaamsgericht

Malvatherapie is een lichaamsgerichte therapie. Magnetiserende behandelingen en energetische massages zullen vaak deel uitmaken van het behandelplan. Wanneer u moeite heeft om op de blote huid behandeld te worden kunnen toch relatief veel behandelingen op de kleding uitgevoerd kunnen worden. Houd er rekening mee dat er dan minder overdracht van energie zal kunnen plaatsvinden en dat uw gevoel minder aangesproken zal kunnen worden.

Adviezen en supplementen

De therapeut kan naast de behandeling ook adviezen geven omtrent voedingssupplementen, kruiden, voeding en gedrag. Ook kan hij/zij u ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen en visualisaties meegeven zodat u thuis ook kunt werken aan uw eigen herstel.

Samenwerking en doorverwijzing

Een Malvatherapeut werkt graag samen met uw reguliere zorgverlener. Wanneer de therapeut ernstige aandoeningen vermoedt, zal hij u altijd doorverwijzen naar uw huisarts. Sommige therapeuten hebben een netwerk van deskundige collegae-zorgverleners zoals fysiotherapeuten, psychologen, orthomoleculaire geneeskundigen, osteopaten, enz.. Zij zullen u eventueel adviseren om een van hun collega's te consulteren wanneer dit uw herstel ten goede komt.  

Wilt u meer informatie of in contact komen met een Malvatherapeut bij u in de buurt? Kijk dan op de lijst met Malvatherapeuten. Uiteraard kunt u ook direct met de BvMT contact opnemen.