Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten

Blijf gezond

Wanneer u genezen bent van uw klacht, wanneer u gezond bent, zult u ongetwijfeld gezond willen blijven. Uw lichaam is immers de tempel van uw ziel en een gezonde geest gaat vaak samen met een gezond lichaam. En wist u dat genezing en bewustzijn altijd samengaan! Als dit waar is dan zult u zich vast wel bewust willen zijn van uw gedrag, uw voeding, uw denken en uw ademhaling. Dit laatste (de ademhaling) wordt nogal eens vergeten omdat het ademhalen zo automatisch gebeurt. 

Ademhaling

Wie goed ademt wordt nooit ziek. En een leven lang goed ademhalen zal er voor zorgen dat het nageslacht ook niet ziek wordt. Wat is dan goed ademen? Goed ademen is inademen door uw neus, de adem laten zakken naar uw buik, even vasthouden en rustig uitademen door uw mond. Men noemt dit de buikademhaling.

Een stapje verder is prana-yama. Door deze ademhalingstechniek onttrekt men naast zuurstof ook heel veel 'prana' uit de lucht. Prana zijn energetische voedingsbestanddelen in de lucht aanwezig en daarmee krijgt u meer energie tot u.

Toch zal bewust ademhalen niet altijd eenvoudig blijken te zijn, temeer wanneer uw omgeving uit balans is en daardoor anders ademt! Immers we worden beïnvloed door elkaar. Maar door bewust te zijn van uw ademhaling, zal de omgeving steeds minder invloed op u kunnen uitoefenen. U wordt daardoor minder snel emotioneel en blijft goed in uw basis. Daardoor zult u minder verkramping krijgen in uw vatenstelsel, uw meridianen, uw aura en...... uw denken. Uw Malvatherapeut kan u deze ademhalingsoefeningen overdragen.

Denken

Gedachten zijn krachten! Als u positief denkt, zult u dat uitstralen en zal die energie niet alleen uw omgeving beïnvloeden maar ook uw aura en uw organen. Het is bekend dat je met positieve gedachtekracht heel veel invloed kunt uitoefenen op uw leven. Ook humor is daarin niet onbelangrijk. Want met humor en acceptatie komt u er wel.

Het omgekeerde is dan natuurlijk ook waar. Wanneer u negatief denkt, straalt u negatieviteit uit. Deze negatieve gedachten reiken weliswaar niet veel verder dan 30-40 meter bij u vandaan, maar vervuilen ook uw aura en uw organen. Een negatieve gedachte heeft enkele uren nodig om uit uw aura te geraken. Uw lever zal ook zwaarder belast worden omdat uw lever altijd de vergiften in uw lichaam zal willen verwijderen. En negatieve gedachten, angsten en emoties werken als vergif. Wees dus bewust van uw denken en probeer controle te houden over uw denken. U kunt dit door controle te krijgen over uw ademhaling, want "control of prana = control of mind". Wanneer u meidoornthee drinkt met daarin geraspte knoflook, zal uw ademhaling als vanzelf zakken en beter worden en als gevolg daarvan zult u zich beter kunnen concentreren. Het wordt daarom een 'godendrank' genoemd. Probeer maar! (contraindicatie: bij obstipatie) 

Voeding 

"U bent wat u eet" is een veelgehoorde uitdrukking. Helaas nuttigen wij in onze hectische maatschappij steeds minder vers voedsel en is veel van wat wij nuttigen op een chemische wijze tot stand gekomen. Daarnaast wordt veel van de verse voedingsmiddelen geteeld met kunstmest en worden pesticiden veelvuldig gebruikt. Uw stoffelijk lichaam kan daar wel tegen, maar na vele jaren zal uw astraal lichaam daar niet tegen bestand zijn en zult u daar op termijn toch last van ondervinden.

Soms houden huidklachten zomaar op wanneer men overstapt op biologische voeding. Daarom is onbespoten voedsel aan te raden. Heel veel van wat wij eten, dient niet bij tot waartoe voeding zou moeten dienen: meer energie.  In tegendeel zelfs. We worden er alleen maar vermoeider van. Zo hebben wij geen geraffineerde suikers nodig. Ze zijn een aanslag voor het lichaam en onze energievoorraad. En wist u dat koffie met suiker ook nog eens gif aanmaakt? En koffie met melk dat ook doet? Bewust omgaan met uw voeding en beseffen wat u in uw mond stopt en dat dat ook bewust gekauwt mag worden en bewust doorgeslikt mag worden, maakt van een maaltijd een feestje en komt uw spijsvertering ten goede. In de mediterane landen weten ze daar alles van! Daar nemen ze de tijd voor een maaltijd. En de zon helpt een handje mee, want een probleem met de spijsvertering ligt vaak ook aan een gebrek aan licht. 

Spanning en ontspanning

Voor het gezond zijn en blijven is het van belang dat er een balans is in uw leven tussen een gezonde spanning en op tijd ontspanning. Het zenuwstelsel heeft dit nodig. Spanning mag je vertalen als: werken en ontspanning als rusten. Als je overdag werkt en tegen de avond moe geworden bent, dan is het goed rusten. Er is een oude uitdrukking die luidt: "Bid en werk". Zeker in onze huidige tijd is dit van groot belang voor uw gezondheid. Het verrichten van arbeid en beweging houdt u gezond. (Veel psychische problemen ontstaan juist omdat de mens teveel vrije tijd heeft.) En wanneer de arbeid gedaan is en u 's avonds uitgeput op de bank zit, denk dan eens na over de dag. Denk eens na over uw gevoelens van die dag. Mediteren noemen ze dat. En vroeger heette het misschien bidden. Maar als u overdag werkt en in de avond wat ruimte inbouwt om te mediteren, dan geeft u uw lichaam wat uw lichaam toekomt en uw ziel wat uw ziel toekomt. Dan wordt u vast een gelukkiger mens en bent u beter bestand tegen alle veranderingen.

Meebuigen

Tot slot vermelden wij graag dat vele mensen ziek worden omdat ze vast houden aan het oude, vasthouden aan oude waarheden, vasthouden aan overtuigingen. Ze verstarren in hun denken en maar al te vaak ook in hun gevoelsleven. Ze zijn niet meer flexibel. De esculaap -de afbeelding van de slang om de stok, het symbool van artsen- is van oorsprong gebaseerd hierop. Het symboliseert dat een bewegelijk mens (de slang) kan verstarren (de stok) en dat een ziek mens (de stok) weer gezond kan worden (de slang). Wanneer wij allemaal iedere dag een klein beetje zouden veranderen, dan zouden wij nooit ziek zijn. Denk daar maar eens over na vanavond voor het slapen gaan.

Wilt u meer informatie over gezond blijven of in contact komen met een Malvatherapeut bij u in de buurt? Kijk dan op de lijst met Malvatherapeuten. Uiteraard kunt u ook direct met de BvMT contact opnemen.